Počas štyroch dní narušilo hranicu s Ukrajinou 26 nelegálnych migrantov

30.07.2007 Prešov

Sobrance/Snina 30. júla (TASR) - Dovedna 26 nelegálnych prekročení slovensko-ukrajinskej štátnej hranice zaznamenalo v čase od 25. do 28. júla Riaditeľstvo hraničnej polície v Sobranciach.
Štrnástich nelegálnych migrantov sa podarilo na základe readmisných zmlúv vrátiť na Ukrajinu, ostatných umiestnili buď v azylovom zariadení v Humennom, alebo sa nachádzajú na Oddelení hraničnej polície v Ubli.
Prvých ôsmich narušiteľov spomínanej hranice z Číny, medzi ktorými bola aj jedna žena, zadržali v stredu minulý týždeň v nočných hodinách v katastri obce Nižná Rybnica v Sobraneckom okrese. V piatok popoludní padli do pasce hraničiarom v katastri Novej Sedlice v Sninskom okrese traja Iračania a v nočných hodinách toho istého dňa traja Moldavci, ktorých zaistili pri obci Porúbka v Sobraneckom okrese. V sobotu sa policajtom podarilo zadržať ďalších šiestich Čečencov s dvoma deťmi v Koromli, ktorých umiestnili v Humennom. Popoludní zadržali v Michajlove v Sninskom okrese troch Pakistancov a dvoch mužov z Bangladéša. V nočných hodinách v obci Ladomírov k zadržaným pribudol jeden Ind.
TASR o tom dnes informovala Vladimíra Hrebeňáková z Komunikačného odboru Ministerstva vnútra SR.
 

Vyberte región